Куентин Тарантино е готов с продължението на деветия си филм  Имало

...
Куентин Тарантино е готов с продължението на деветия си филм  Имало
Коментари Харесай

Тарантино продължи последния си филм в книга

Куентин Тарантино е подготвен с продължението на деветия си филм  „ Имало едно време в… Холивуд “… единствено че това не е десети филм за режисьора-сценарист, а първият му разказ. И не е тъкмо продължение, а по-скоро преразказ, с добавена предистория. Той персонално заяви новината при гостуването си в Pure Cinema Podcast, предаде  Indiеwire. 

Авторът изясни,  „ холивудският “ му роман не е романизация на сюжета с включване някои отпаднали подиуми, а „ по-скоро изцяло преосмисляне на кино лентата. Tарантино е писал книгата 5 години, тъй като това е бил неговият начин да изследва и да разбере по-добре героите си — като се опита да опише за тях в литературна форма.

„ Имаше толкова доста неща, които написах и изследвах, без да употребявам във кино лентата, тъй като нямаше начин да се опише толкоз доста в един филм.  „ Знаете ли по какъв начин вземате муден разказ и се пробвате да го превърнете във филм?  Е, за мен романът е огромната, тромавата версия на кино лентата “. 

Един от героите в „ Имало едно време в Холивуд. Роман “, е показан доста по-цялостно, в сравнение с във кино лентата. Това е каскадьорът Клиф Бут, изигран от Брад Пит толкоз безапелационно, че  му донесе „ Оскар “ за най-хубав поддържащ артист.

“Във кино лентата Клиф е същинска мистерия, човек се чуди - от кое място се е взел тоя, какво е правил преди? — казва Тарантино. — И едно от нещата в книгата е, че от нея ще научите доста повече за предишното му “. 

В романа, след всяка позната история от кино лентата,  следва глава, която ни връща във времето и разказва случай от предишното на Клиф. Режисьорът назова всяка обособена глава, отдадена на предишното на Клиф „ необичайно, малко криминале с Клиф в основната роля “.

В Съединени американски щати към този момент може да се направи предварителна поръчка на книгата, която се назовава „ Имало едно време в Холивуд. Роман “. Тя ще се продава в книжарниците от 29 юни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР